Türk Hava Kurumu Kayyum Heyeti Başkanı ve Türk Hava Kurumu Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Vali Kemal Yurtnaç, Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Uğur Ünal’ı makamında ziyaret etti.
Ziyarette, iki kurumun özellikle mühendislik alanlarındaki akademik gücüne dikkat çekilerek savunma sanayii, havacılık ve uzay teknolojileri kapsamında yapılabilecek iş birlikleri değerlendirildi. Görüşmede, yükseköğretim kurumlarının milli teknoloji hamlesine sağlayabileceği katkılar ve bu alanda yetiştirilecek nitelikli insan kaynağı konusu ele alındı.
Başkan Yurtnaç, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın kamuoyuna duyurduğu üzere, TUSAŞ tarafından geliştirilen KAAN savaş uçağının Endonezya’ya ihraç edilecek olması, savunma sanayiimiz adına gurur verici bir adımdır. Bu süreçte yükseköğretim kurumlarımızın mühendislik eğitimi ve bilimsel üretim noktasında sağlayacağı katkılar son derece kıymetlidir. ” dedi.
Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Uğur Ünal ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Türk Hava Kurumu gibi tarihi bir misyona sahip bir kurumun temsilcilerini üniversitemizde ağırlamaktan onur duyduk. Akademik birikimimizi, ülkemizin savunma ve havacılık hedeflerine katkı sunacak her türlü yapıcı iş birliği çerçevesinde değerlendirmeye hazırız,” şeklinde konuştu.
Ziyaret, karşılıklı iyi dilekler ve hatıra fotoğrafı ile sona erdi.
